Hvordan kan vi hjelpe?


Verktøy

Her kan du lage den ordskyen du vil. Når du er fornøyd trykker du på Last ned SVG. Bildet blir da lagret i et format som heter SVG hos deg og du kan åpne det i Internet Explorer. Når det er åpnet kan du høyreklikke på bildet og velge Lagre bilde som. Da kan du velge bmp eller png som lagringsformat. SVG er det jo allerede lagret som.
Internett Explorer og Microsoft Edge har også mulighet for å lagre ordskyen direkte. En kan da høyreklikke og velge lagre som png/bmp, som er to bildeformater som de fleste program kan åpne.
Firefox, Chrome etc. har ikke mulighet til å lagre som bilder. Da kan du bruke Utklippsverktøy (Snippeng Tool eller om du har andre program som tar skjermdumper) kan du bruke det når du har åpnet ordskyen i nettleseren din. Gå til Ordskyen

Lag ordskyen, trykk Last ned SVG
Åpne i nettleser, så Lagre som. Velg bmp eller png.
De fleste anbefaler touch-metoden om du skal bli rask til å skrive, men kanskje har du en egenutviklet metode som ikke er så dum heller.
Det kan du finne ut av nå. Nedtellingen (1minutt) starter i det du begynner å taste. Ord markert med grønt er de du skal skrive og etter hvert ord avslutter du med mellomromstasten (space-bar).
Resulatet gir deg Ord per minutt, nøyaktighet i prosent og antall ord riktig og feil og det totale antall tegn skrevet. Dette er meget god skrivetrening. Gå til Skrivetesten.
Kjært barn har dårlig navn. Dette er rett og slett et lite redigeringsprogram som kan endre tekst til og fra store bokstaver.
Kan få stor bokstav i begynnelsen av setninger.
En annen fin ting med denne er at den teller antall ord og tegn det er i teksten du limer inn. Gå til Tekst-konverteren
Dette er et tilbud for store og små. Det er få begrensinger. Du kan selv velge tekst og lime den inn i lynleseren og stille inn hastighet, og sette i gang.
Det er et valg om: Vis korte ord sammen dvs. at små ord blir vist samtidig på skjermen.
For barn bør en ikke starte med å vise flere ord sammen.
Om det er dårlige lysforhold kan du slå på nattmodusen. Da vises skriften hvit på svart skjerm.
Bruk pauseknappen.Du kan også velge å hoppe fram, eller tilbake i tekst med å dra i fram og tilbake.
Dette er et forenklet periodisk system, men alle grunnstoffene er med. Alle er funnet, men grunnstoff 113, 115, 117 og 118 har først fått sine navn i 2016. Grunnstoff 113 skal kalles nihonium (Nh) etter Nihon som er ett av to japanske navn på Japan. Grunnstoff 115 skal hete moscovium (Mc) etter Moskva. Grunnstoff 117 skal hete tenness (Ts) etter delstaten Tennessee i USA. Grunnstoff 118 skal hete oganesson (Og) etter den russiske kjernefysikeren Jurij Oganessian. Hvis du vil prøve et mer avansert og interaktivt periodesystem anbefales ptable.com
Hvordan kan man endre skriftstørrelsen på nettstedet?
For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Leonardo da Vinci var veldig opptatt av det gylne snitt, særlig på mennesket. Det gylne snitt er et forholdstall. 1,618. Det sier noe om forholdet mellom to lengder. Dersom du får tallet når du deler en lengde på en annen, sier vi at forholdet mellom de to lengdene er gyllent.

Test ut og les mer om dette på det gyldne snitt-siden.
I matematikk er et fibonaccitall eller et Fibonacci-tall et tall i den uendelige følgen som kalles for Fibonacci-følgen.
Bortsett fra de to første startverdiene 0 og 1 framkommer leddene i følgen ved å summere de to forrige leddene.
Test ut og les mer om dette på det gyldne snitt-siden.
Kilde Wikipedia
Adobe Flash (Flash) er programvare som utvikles og distribueres av Adobe Systems, og blir brukt for å lage innhold som kan spilles av på nettlesere som har Flash installert.
Nettbrett, Apple og Android, kjører normalt ikke Flash, men man kan forsøke med en nettleser som gjør det mulig, f.eks. for Apple: Puffin , for Android: Puffin som er gratis* alternativ.
Mange eldre digitale ressurser benyttet seg av Flash. Bruker du PC, bærbar, eller Chromebook er det bare å tillate prgramtillegget Flash å kjøre.
*Androids gratisversjon er med reklame...
For å spare plass brukes symboler i stedet for tekst. Ikoner kalles det.
betyr bok.
betyr spørsmål, hos oss hjelp-side.
betyr beskyttelse, hos oss beskytte barn og voksne på nett.
betyr e-post, hos oss gå til kontakt-side.
betyr kalkulator.
betyr kakediagram.
betyr kalender.
betyr språk.
betyr lenke.
betyr bærbar pc.
betyr mobiltelefon.
betyr ferdigheter.

Personvern

Dette er beskrevet på personvernsidene Bruk av informasjonskapsler.